Art Anzix Kulturális rendezvények Családbarát programok Irodalom, képzőművészet (archív) Határon túli művészet (archív) Koncertek (archív) Rólunk
Beszélgetés Szálinger Balázzsal
Kulturális rendezvény

Online

2020.11.19. 19:00

Vissza


Az Art Anzix Színház Egyesület szeretettel meghívja Önt rendezvényére:

Beszélgetés Szálinger Balázzsal Al-dunai álom című kötetéről



Időpont: 2020. november 19. 19:00
Helyszín: Online
Beszélgetőtárs: Gálla Edit

Szálinger Balázs (Keszthely, 1978) József Attila-díjas, Salvatore Quasimodo emlékdíjas és Méhes György nagydíjas költő. Költészete mellett jelentős színműírói munkássága is: Köztársaság című drámájáért (2012) számos magasrangú elismerésben részesült. 2012-2017 között a Hévíz irodalmi folyóirat főszerkesztője volt. A 2014-ben alakult Szűcsinger formáció tagja, első nagylemezüket 2018-ban adták ki.
Szálinger Balázs első prózakötete, az Al-dunai álom, 2020-ban, a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg:
„A valósággal való egyezés nem a véletlen műve. Hanem a költői képzeleté", szól a figyelmeztetés a könyv elején - és valóban. Szálinger Balázs első prózai kötetében a költői fantázia találkozik a realizmussal. Az Al-dunai álom egy utazás krónikája: Szálinger Balázs 2018 tavaszán a Vaskapu-szorosban töltött egy hónapot feleségével és születendő fiukkal. A Vaskapu nemcsak Jókai Mór Az arany ember című regényéből lehet ismerős, a helyszín ma is a történelmi-földrajzi közelség és ismeretlenség határmezsgyéjén mozog. Egy sokarcú és sokmúltú terület feltérképezése, utazás időben és térben, a történelemben és a személyes életben: az Al-dunai álom friss és üdítő olvasmány, egy kevéssé ismert terület izgalmas útirajza. (fülszöveg)


Az esemény létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.


A belépés díjtalan. A galéria korlátozott befogadóképessége miatt kérjük, hogy részvételi szándékát az info@artanzix.com email címen jelezze.