Art Anzix Kulturális rendezvények Családbarát programok Irodalom, képzőművészet (archív) Határon túli művészet (archív) Koncertek (archív) Rólunk
James Newton Howard – 3 Decades of Hollywood Music
Koncert

Papp László Budapest Sportaréna

2017.11.05. 19:30

Vissza

Hollywood legnagyobb zeneszerzője Magyarországon koncertezik

A “Micsoda nő!”, „Az éhezők viadala” és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert filmzeneszerző koncertjén Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli.

James Newton Howard, Hollywood legnagyobb zeneszerzője, bejelentette, hogy Magyarországra is ellátogat első élő koncertturnéjával 2017. november 5.-én, 19:30h-tól a Papp László Budapest Sportarénába. A 20 állomos európai turné premierjére Londonban kerül sor 2017-ben november 3-án a Royal Albert Hall-ban.

Jelenleg a Harry Potter-filmsorozat legújabb részén, a Legendás állatok és megfigyelésük című film zenéjén dolgozó Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert művész széles körben ismert .A “Micsoda nő!”, a “Hullámok hercege”, a “A hatodik érzék”, a “King Kong”, az “Az éhezők viadala” és további számos sikerfilm zeneszerzőjeként. James Newton Howard zenéjét több mint 120 filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről.

A „The Hanging tree” dala, amit az Éhezők viadalában, Jennifer Lawrence énekelt a második helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listában.

Koncertturnéjával Hollywood elmúlt három évtizedét ünnepli zenével, szavakkal és videóval.

Több mint száz előadó lesz segítségére a színpadon, a szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki. A kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel illusztrálják a koncertet, és fantasztikus light show utazik a turnéval.

Csodálatos, igényes összhatást ígérnek a szervezők, akik mindig minőségi produkciókkal kedveskednek a magyar közönségnek.