Art Anzix Kulturális rendezvények Családbarát programok Irodalom, képzőművészet (archív) Határon túli művészet (archív) Koncertek (archív) Rólunk
The Music of ABBA: Arrival from Sweden
Koncert

Papp László Budapest Sportaréna

2014.11.22. 19:30

Vissza

ART ANZIX Színház nagysikerrel bemutatta

The Music of Abba featuring ARRIVAL from Sweden – az eredeti ABBA-show – A Hungarian Studio Orchestra közreműködésével

Az ABBA zenéjéért mindenki rajong Alaszkától Afrikáig. Nem véletlen, hogy Hollywoodot is megihlette. Az ABBA slágereiből készült Mamma Mia! című musical filmváltozátank főszereplője, Meryl Streep is rajongóként beszélt arról, hogy fiatalkori kedvenceivel dolgozhatott együtt. Természetesen nem ez volt az egyetlen film, amely az Abba dalaira épült, ahogy számtalan Abba-show is turnézik a világ körül.

November 22-én azonban az ART ANZIX Színház elhozza a világ legnépszerűbb Abba-show-ját, a The Music of Abba featuring ARRIVAL from Sweden elnevezésű produkciót a Papp László Budapest Sportarénába.

Azt a show-t, amely eddig 33 amerikai turnéval büszkélkedhet és ötven országban szerzett felejthetetlen élményt a táncoló, éneklő közönségnek.

Az előadás rövid tartalma, a slágerek a musical kronológiájában hangzanak el :


  • 1999-ben vagyunk. A helyszín egy elbűvölő kis görög sziget, a Villa Donna nevezetű mediterrán hotelben, melyet a főnökasszony, Donna leánya, Sophie és Sophie vőlegénye, Sky vezetnek.

  • Sophie az esküvőjére készül, és Donna a sürgölődő személyzetet irányítja, hogy a nagy napra minden készen legyen.

  • Megérkeznek Sophie koszorúslányai, és a menyasszonya barátnőivel megoszt egy titkot. Elárulja nekik, hogy megtalálta édesanyja naplóját, melyből kiderült, hogy három férfi közül bármelyik lehet az édesapja: az üzletember Sam a kalandor Bill vagy a bankár Harry. Anélkül, hogy elárulta volna édesanyjának, mindhármat meghívta az esküvőre annak reményében, hogy ha elég időt tölt velük, megtudhatja, melyikük az édesapja.



„Honey, Honey”

Sophie elküldi a három meghívót a három különböző férfinek A három férfi a világ három különböző városában készülődni kezd, hogy visszatérjen a szigetre ahhoz a nőhöz, aki húsz évvel azelőtt elvarázsolta őket, aztán összetörte a szívüket.

„I Have a Dream”

Sam, Bill és Harry ismeretlenek egymás számára egészen addig, amíg össze nem találkoznak, miután megérkeznek Görögországba. Sam és Harry lekésik az induló kompot, így Bill felajánlja nekik, hogy elviszi őket a yachtján.
A szigeten eközben Donna nagy örömmel fogadja legjobb barátnőit, akikkel egykor közösen zenéltek az együttesükben. Miközben Donna körbevezeti őket a villában, elpanaszolja nekik anyagi gondjait.

„Money, Money, Money”

Csakhamar megérkezik a három férfi, akiket Sophie hívott meg. A lány elvezeti őket a szállásukhoz, és azt hazudja, hogy nem ő, hanem édesanyja küldte a meghívókat. Lelkükre köti, rejtőzzenek el.
Donna teljesen megdöbben, amikor szemtől szembe találja magát három régi szeretőjével, akiket sosem tudott elfelejteni. Donna ekkor elárulja barátnőinek, hogy nem tudja, a három férfi közül melyik a lánya édesapja Tanya és Rosie arra biztatják, hogy feledje gondjait

„Mamma Mia”

„Chiquitita”

„DancingQueen”

Sophie Bill yachtján találja meg a három férfit, és együtt körbehajózzák a festői. Miután visszatérnek a szárazföldre, Sophie elhatározza, hogy elárulja Skynak a tervét, azonban inába száll a bátorsága. A szerelmesek szenvedélyes dalt énekelnek egymásnak, ám félbeszakítják őket Sky barátai, akik elrabolják a fiút, hogy elvigyék a legénybúcsújára.

„OurLastSummer”

„LayAllYour Love onMe”

Sophie leánybúcsúján Donna, Tanya és Rosie személyében újra összeáll a Donna zenekara. Az ünneplésnek Sam, Bill és Harry betoppanása vet véget. Sophie elhatározza, hogy egyenként, négyszemközt beszél három lehetséges apjával.

„SuperTrouper”

A menyasszony kihasználja, hogy a vendégek önfeledten buliznak. És félrevonja a három férfit, hogy kifaggassaőket Donna iránt érzett szerelmükről. Arra a következtetésre jut, hogy Bill az apja.

„Gimme! Gimme!Gimme! [A Man AfterMidnight]”

Sam és Harry mindketten meg vannak győződve arról, hogy ők a lány édesapja, ezért nekik kell az oltár elé kísérniük.

„Voulez-Vous”

Sophie nem mondhatja el nekik az igazat, és tette következményei annyira megrémítik, hogy elájul a tánctéren.
Másnap reggel Donna az udvaron találkozik a lányával és összevesznek, mikor Sophie azt mondja, hogy ő csak el akarja kerülni az anyja hibáit. Donnát Sam vigasztalja meg és kiderül, hogy Donna és Sam még mindig gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt

„SOS”

Donna és Sophie hamar kibékülnek, amikor Donna segít a lányának felöltözni az esküvőjére

„SlippingThroughMyFingers”

Sophie bejelenti Skynak, hogy az esküvőt szeretné elhalasztani, és előbb utazgatni vele kettesben egy kicsit a világban, ahogy mindig is tervezték.
Egészen addig úgy tűnik, hogy hiábavaló volt a lázas készülődés a nagy eseményre, amíg Sam meg nem kéri Donna kezét.
Donna igent mond

„I Do, I Do, I Do, I Do, I Do”

A történet vége, hogy Sophie és Sky búcsút intenek a szigetnek, és elhajóznak közös életük felé

„I Have a Dream”

A The Music of Abba featuring ARRIVAL from Sweden a világ körül turnézó csapatok közül az egyetlen olyan, amely valóban azt az ABBA-élményt nyújtja a közönségnek, amelyet egykor a rajongók átéltek az eredeti zenekar koncertjein. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ez az egyetlen olyan produkció, amely együtt dolgozik Owe Sandströmmel, aki egykor a jellegzetes ABBA színpadi jelmezeket tervezte. Ezek egyébként a mai napig az ő tulajdonában vannak, így a The Music of Abba featuring ARRIVAL from Sweden tagjai a világon egyedülállóan ezeknek a tökéletes mását viselik. Sőt. A The Music of Abba featuring ARRIVAL from Sweden volt az egyetlen olyan csapat, amely a két eredeti tagtól, Björn Ulvaeus-tól és Benny Anderssontól kapott egy soha ki nem adott ABBA-dalt: a Just A Notion-t hamarosan az egész világ megismerheti a The Music of Abba featuring ARRIVAL from Sweden előadásában! Az eredeti hangzást pedig többek között az is biztosítja, hogy a show színpadán ugyanaz a basszusgitáros játszik, aki egykor végigturnézta a világot a legendás ABBA zenekarral: Rutger Gunnarsson játszott az összes ABBA lemezen, és miután a zenekar feloszlott, olyan előadók kérték fel, mint Celine Dion, a Westlife, Elton John vagy Gwen Stefani.