Art Anzix Színház
Társadalmi, Kulturális és Művészeti Egyesület


Az Art Anzix Színház Társadalmi, Kulturális és Művészeti Egyesület örömmel tudatja, hogy székhelyünk az Előre állóhajó, felújításra kerül. A 2004 évi megalakulásunk óta vízi bázisként és egyben kulturális központként működő színházunk kapacitását bővítjük az eddig szabadtéri színpadi és nézőtéri rész befedjük, és egy télen-nyáron működtethető színháztermet alakítunk ki.


A korábbiakban esősorban – Dömötör László költő, képzőművész, performer, vezetésével irodalmi, képzőművészeti események színtere volt.


A zenei eseményeket Guba Gábor nagy zenei múlttal rendelkező nemzetközileg elismert szakember irányítja. Az eltelt mintegy másfél évtized alatt több száz művész, és sok ezer látogató fordult meg rendezvényeinken. Mint például: (természetesen a teljesség igénye nélkül) Hernádi Gyula, Gyurkovics Tibor, valamint Szemadám György, Gyulai Líviusz, Szerényi Gábor, Luzsicza Árpád, Cs. Tóth János, Szamódy Zsolt Olaf, Haris László, Palya Bea, Kovács Bálint, Wittek Béla, Sárközi László, Baricz Kati, Deák-Sárosi László, Bozzai Csider Kriszta, Szarka Tamás és még sokan mások.


Reményeink szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumhoz benyújtott pályázatunk, lehetőséget biztosít a megkezdett rekonstrukció befejezésére.


Színházhajónk, a felújítást követően az időjárás szeszélyét kiküszöbölve, télen-nyáron alkalmassá válik műsoraink bemutatására, legyen az prózai vagy zenés előadás. Természetesen továbbra is lehetőséget biztosítunk a Nemzeti kortárs alkotó, képző és fotó művészeknek.


2014-től mint „független színház” regisztrált előadó-művészeti szervezetként működünk. Pest Megyei Kormányhivatalnál - nyilvántartási számunk: Esz./415. Közhasznúsági fokozatunk: a 2011. évi CLXXV. törvény alapján „közhasznú”.

Fővárosi Törvényszékél cégbejegyzés végzésének száma: 12.Pk.60.449/2004/14.